Trgovački sud u Zadru odredio je peti krug prodaje nekretnina u stečajnom postupku nad Regionalnom veletržnicom Benkovac. Dvije čestice zemlje u katastarskoj općini Šopot, na kojima je nekada bila pršutana, ukupne površine 26.402 metara četvornih, prodaju se za 1,5 milijuna kuna, odnosno 7,5 eura po metru četvornom. Nekretnine su opterećene razlučnim pravom upisanim u korist Croatia osiguranja d.d. Zagreb, Filijala Zadar, a prodat će se na usmenoj javnoj dražbi zakazanoj za 29. travnja

Regionalna veletržnica Benkovac bila je jedna od veletržnica iz nacionalnog Projekta izgradnje mreže veletržnica kojeg je pokrenula Vlada RH u suradnji s Organizacijom ujedinjenih naroda za poljoprivredu i prehranu (FAO) i Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD). Dioničko društvo osnovano je 1998. godine, a nakon pripojenja Agroprodukta d. d. 2003. godine formirana je Regionalna veletržnica Benkovac d. d. Već 2004. godine imala je blokiran račun te je dugovala plaće svojim zaposlenicima.

Stečajni postupak nad Veletržnicom pokrenut je 2013. godine, kada je utvrđeno 55 milijuna kuna potraživanja. Dio imovine davao se u zakup Ostrei za preradu ribe, a devastirani prostor pršutane Šopotu procijenio se na oko 400 tisuća eura, za što u ovih osam godina nije pokazan interes. Spuštanjem cijene nakon četiri neuspjele prodaje očekuje se da bi se neki investitor ipak mogao pojaviti i tako osigurati novac za barem dio potraživanja nekadašnjih radnika i vjerovnika iz prvog naplatnog reda.