Aktualni gradonačelnik Tomislav Bulić dobio je jednoglasnu potporu Gradskog odbora HDZ-a i biti će kandidat za gradonačelnika Grada Benkovca na predstojećim lokalnim izborima. Njegov zamjenik, koji je također dobio jednoglasnu potporu, biti će Tomislav Klarica, sadašnji zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Benkovca.

Tomislav Bulić je kandidat u čijem je mandatu napravljen ogroman iskorak u realizaciji mnogih projekata i poboljšanju uvjeta života na području grada Benkovca, kao rezultat političke stabilnosti i kontinuiteta, novih ljudi za nove izazove i suverenog upravljanja Gradskom upravom, ističu u HDZ-u.

- Od Hrvatske demokratske zajednice kao stožerne stranke i zaglavnog kamena Grada Benkovca, kojoj je na lokalnim izborima prije četiri godine zbog frakcijskih borbi prijetio raspad i gubitak izbora, Bulić je napravio čvrstu i stabilnu stranku u službi svakog njezinog člana te svih građana Grada Benkovca, što je preduvjet svekolikog napretka i prosperiteta, navodi se među ostalim u priopćenju za medije.

Bulić je poručio kako će za sljedeće četverogodišnje razdoblje ponuditi temeljit i ozbiljan program.

- Uvjeren sam da naši sugrađani vide promjene u načinu upravljanja Gradom i njegovim razvojem. Spremni smo još motiviranije raditi za naš grad, ističe aktualni gradonačelnik.

U aktualnom mandatu Bulića završen je niz značajnih infrastrukturnih projekata, dok su u različitim fazama provedbe mnogi drugi projekti. U području građevinarstva (uređena je stara gradska jezgra, odnosno rekonstruirana je zgrada gradske uprave i nova, pomoćna zgrada, obnovljena je gradska tržnica, novo ruho dobila je i gradska šetnica), prometa (izgrađen i rekonstruiran je veći broj cesta), okoliša (izgrađeno je Reciklažno dvorište i pokreće se izgradnja CGO), vodovodizacije (izgrađene su vodovodne mreže u Perušiću, Podgrađu i Nadinu, u tijeku je izgradnja vodovodne mreže Vukšić-Prović, ishođenje građevinskih dozvola za Bulić, Lepuri i Islam Grčki te aglomeracije dvaju gradova i trinaest općina Podvelebitskog kanala) i ostalih sektora poput kulture (uređenje Zavičajnog muzeja, izgradnja tematskih ruta), obrazovanja (uređen i opremljen je postojeći te novi dječji vrtić, uređen je veći broj športskih igrališta), zaštite (nabavljena su vatrogasna vozila, protupožarna i zaštitna oprema) te energetike (izgrađena i obnovljena je javna rasvjeta, obnovljena je zgrada Vatrogasnog doma). Od ostalih stvari bitno je istaknuti kupnja zemljišta za izgradnju stambenih zgrada te kupnju autobusnog kolodvora.