Prošlo je 14 godina od kada je, vjerovali ili ne 1. travnja, u sklopu predizborne kampanje 2007. godine u Musapstanu najavljeno kako će Musapstan postati park šuma. Kako bi to bilo marketinški zvučnije, rečeno je da će to biti zadarski Central park ili možda inačica londonskog Hyde parka. Godinu dana poslije u Musapstan stižu dvojica ministara, obojica inženjeri agronomije, a resorni Petar Čobanković najavio je ulaganje od 12 milijuna kuna u park šumu Musapstan.

I od tada bi ništa, osim što se neki svjedoci te političke najave i dalje "sprdaju" s Central parkom, a sad je, kažu ti isti, postao centralni deponij građevinskog otpada  za apartmanizaciju Zadra. U javnosti se proširilo kako je Musapstan zapravo park šuma. Google koji sve zna, dokazuje među ostalim i da postoji Facebook profil "Park šuma Musapstan".

Štoviše, Park šuma Musapstan unesena je 2012. godine u izmjene Prostornog plana Grada Zadra.

I na našu nedoumicu pitali smo Hrvatske šume iz kojih su nam napisali kako prilikom svih očitovanja upozoravaju da se novinska javnost koristi netočnom terminologijom spominjući pojam „Park šume" za šumski kompleks Musapstan jer Hrvatske šume nemaju saznanja da je ikada došlo do proglašenja „Park šume".

Musapstan je i dalje šuma, posađena prije 80 i nešto godina kojom gospodare Hrvatske šume i eksploatiraju je preko svoje Šumarije iz koje je bilo najavljeno veliko pošumljavanje.

"Na prostoru gospodarske jedinice Musapstan tijekom 2019./2020. godine izvršile rad rekonstrukcija i konverzija financiran EU sredstvima, kojim se obavila sadnja ukupno 96 ha površine i posadilo 106.051 sadnica pinije (60 posto), alepskog bora (20 posto) i isto toliko primorskog bora", informacija je koju smo dobili iz Hrvatskih šuma.

Iz njihove službe za odnose s javnošću najavili su nam još jedan EU projekt za kojeg smo  iz istog izvora dobili informaciju još 2019. godine.

"Hrvatske šume su u suradnji sa Gradom Zadrom tijekom 2018. godine izradile projektnu dokumentaciju (glavni projekt) za dio sadržaja na području šumskog kompleksa Musapstan, a odnosi se na uređenje poučne i trim staze s pratećim sadržajima. Projekt je apliciran i odobren za  financiranja iz EU sredstava (mjera 8.5.2). Trenutno je u pripremi izrada dokumentacije za raspisivanje javnog poziva za odabir izvođača, najavili su iz Hrvatskih šuma, što nije u službi predizborne promidžbe aktulane HDZ-ove vlasti.