Bibinje će dobiti društveni centar u prizemlju općinske zgrade nakon što su dobili 1.9 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Prostor od 150 m2 trenutno je u zapuštenom stanju, a uredit će se prema projektu arhitektice Ivone Gašparović i dobiti novu namjenu. Uz sanitarni čvor, Općina će dodatno financirati rampu za invalide, a središnje mjesto bit će multimedijalna dvorana, doznajemo od Šime Sikirića koji uz svoj posao u Općini Bibinje priprema i vodi EU projekte, pa tako i ovaj.

U projektnom zadatku, Sikirić je najavio kako će novi društveni centar Bibinja biti mjesto na na kojem će se održavati radionice, igrati kvizovi, gledati filmovi... Bit će to mjesto za sve generacije, ali će mlađi Bibinjci tu moći dobiti i savjet, primjerice o tome, kako naučiti pisati CV i prijavu za zapošljavanje. Osim građevinskog dijela, novac je namijenjen i za opremu budućeg društvenog centra koji će imati dva ulaza.

- Općina Bibinje prvi put će dobiti mjesto na kojem će moći održavati seminari za koje do sada nismo imali prostorne uvjete, ističe Sikirić. Vrijeme provođenja projekta je 24 mjeseca.