Grad Zadar objavio je natječaj za stalno radno mjesto višeg stručnog suradnik II - za zaštitu i spašavanje.

Natječaj je raspisao Odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka čiji nam je pročelnik Ivica Katić rekao da ostaje upražnjeno odlaskom Silva Grancarića, dipl.oec s mjesta savjetnika u mirovinu početkom travnja.

Za to radno mjesto traži se godina dana radnog iskustva te diploma društvenog ili humanističkog smjera. Pročelniku Katiću hitno treba službenik koji će pisati nove Procjene rizika od velikih nesreća i Plan djelovanja sustava civilne zaštite.

Gradska uprava Zadra sve se više pomlađuje odlaskom jednog od posljednjih prepoznatljivih službenika kao što je to Silvo Grancarić.

Sa završenom vanjskom trgovinom i iskustvom u Tankerkomercu pa u SAS-u, gdje je bio direktor uvoza i izvoza, Grancarić je bio kompetentan za voditi, među ostalim, proces taxi dozvola te POS-ovih stanova u gradskoj upravi. Medijskom nespretnošću, da ne kažemo neznanjem, bio je uvučen u aferu Crvene kuće kada je Potraga RTL-a otkrila da je stan kupio v.d. direktor APN-a preko natječaja te državne agencije.

Silvo Grancarić je među ostalim jedan od rijetkih gradskih službenika koji je u Gradu i kada nije na poslu u Gradskoj vijećnici, a tako će ostati i u zasluženoj mirovini.