Gradska knjižnica Zadar od ove godine obilježava svoj dan 1. ožujka u spomen na početak rada Knjižnice na trenutnoj lokaciji 1999. godine. U povodu svog dana Knjižnica časti sve rođene 1. ožujka besplatnim upisom.

Od 12 sati u ulaznom dijelu u ponedjeljak organizirana je video-izložba zadarskog i državnog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana naslovljena „Od oka k srcu - Biljezi sjećanja". Video izložba donosi njegove objedinjene, ranije izlagane cikluse fotografija Anima et Corpus , Bukovička priča - fotozapisi iz 1974. godine , Terra Toscana, Mare Morlacco, Pariški zapisi i flanerije, Kraške ljepotice Zadarske županije, fotografije iz ciklusa Lubenice za dušu, još neizlagan ciklus fotografija Armenia Sacra te fotografije i crteže iz nedavno objavljene monografije Dvije obale. Izložba "Od oka k srcu - Biljezi sjećanja" bila je postavljena u Galeriji Klovićevi dvori u periodu od 30. travnja do 26. srpnja 2020. Izložbu će otvoriti zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

U poslijepodnevnom terminu od 17 sati čitat će se ulomci iz djela autora koji su bili dragi gosti u Gradskoj knjižnici Zadar kao što su Julijana Matanović, Miro Gavran, Pavao Pavličić, Ivo Brešan i brojni drugi.