HDZ Zadarske županije odgovorio je vijećnicima SDP-a i gradonačelničkom kandidatu Marku Vučetiću na kritike vezane uz posjet premijera Andreja Plenkovića i najavu nabavke linearnog akceleratora. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Nevjerojatna lakoća nemogućeg! Najkraći je to opis jučerašnjih istupa zadarskih SDP-ovaca na temu najave premijera Plenkovića da će Zadar dobiti toliko željeni linearni akcelerator. Njihova priopćenja čitali smo u nevjerici više puta, sve u nadi da će tijekom dana stići neki oblik demantija, makar uz obrazloženje da im je "hakiran profil" i da oni to nisu pisali. No, ništa od toga. Opet su uspjeli nemoguće - na sebe navući bijes gotovo svih građana.

Dakle, zadarski SDP i njihov, slučajni kandidat za gradonačelnika kritiziraju najavljeni dolazak linearnog akceleratora za Opću bolnicu Zadar i kažu da je to sve u svrhu kampanje!? Znači, umjesto da tu odluku pozdrave, jer je ona u interesu svih građana Zadra i cijele županije bez obzira na političko opredjeljenje, oni su protiv. Dapače, sve koji ne misle kao oni nazivaju "hrpom parazita koji koriste bolesnike u svrhu političke kampanje". Novi autogol, neznanje ili zloba? Prosudite sami.

Uz to, najpoznatiji virski, pardon zadarski politički preobraćenik samo sebi razumljivim rječnikom govori o nekakvoj "epifaniji besmisla" čime samo potvrđuje da je samo obična, bezidejna kopija ozbiljnog kandidata. Kao da se javnost ne sjeća da je akcija "Zraka za život" potaknuta, među ostalim, nevjerojatnom i neobjašnjivom izjavom županijske vijećnice SDP-a da Zadru nije potreban linearni akcelerator!? Oni kao da žive u nekom paralelnom svijetu, u kojem ne poznaju probleme naših ljudi i njihove svakodnevne potrebe, poput učestalih i napornih putovanja oboljelih na terapije u druge gradove koje smo sada u prilici zauvijek riješiti. Prvenstveno zahvaljujući organizatorima ove humanitarne akcije, ali i svim dobrim ljudima koji su je podržali tako snažno da je glas o njoj došao i do državnog vrha.

Da je neki od bivših SDP-ovih premijera ikada donio bilo kakav, a pogotovo ovako vrijedan poklon, mi bismo to svakako pozdravili, kao i svaku stvar koja je za boljitak našeg grada. Ali ne samo da hrvatske vlade koje je vodio SDP nisu ništa donijele Zadru, već naprotiv, blokirale su i one projekte za koje su sredstva bila osigurana. Zaustavili su ulaganja u bolnice, škole, vrtiće, ceste, luke..., ma u sve što je imalo bilo kakav zadarski predznak. Pamćenje nas i dalje služi i jako se dobro sjećamo tih crnih dana za naš grad i županiju. O tome u zadarskoj partiji vlada zakon šutnje jer ipak, ne možeš braniti neobranjivo.

S druge strane svjedoci smo da se u Zadarsku županiju u mandatu Plenkovićeve Vlade neprestano ulaže. Konkretnije - više od 3 milijarde kuna, a samo prekjučer su potpisana još 44 milijuna kuna za naše projekte.

Andrej Plenković je dokazao da svoja obećanja ispunjava. Kada je otvarao Kneževu palaču najavio je radove na Providurovoj - i to je ispunio. Kad je govorio na otvaranju putničkog terminala u Gaženici, najavio je nastavak radova na teretnoj i ribarskoj luci - i to je ispunio. Baš kao i za aglomeraciju Zadar - Petrčane, zadarsku rivu, novi studentski kampus, uređenje bedema i brojne druge projekte koji su dovršeni ili su za njih osigurana sredstva financiranja. Dakle, Zadar i naša županija grade se, rastu i razvijaju, ali to izgleda onima s druge strane političkog spektra ne odgovara. Nekoć je zadarski SDP bio relativno ozbiljna stranka. Sad su se sveli na radnu zadrugu očitača brojila, ilegalnih dizača dronova i grafitera bez inspiracije. Strašno!, poručuju iz HDZ-a.