Nezavisni kandidat SDP-a i Akcije mladih za gradonačelnika, Marko Vučetić, reagirao je na jučerašnju najavu premijera Andreja Plenkovića kako će se zadarskoj bolnici kupiti uređaj za zračenje onkoloških pacijenata čija je vrijednost 30 milijuna kuna.

Za razliku od kandidata za zamjenika Daniela Radete, Vučetić je to komentirao na svoj način:

Na predstojećim lokalnim izborima biramo između linearnog akceleratora i Mercedesa, između brige za život građana i bestijalnog refleksa da se Zadar održi kao kopija grada, odnosno utvrda jedne stranke koja sustavno devastira život i ponižava lokalnu zajednicu.

Jučer smo dobili konačnu potvrdu da na predstojećim lokalnim izborima uistinu biramo između linearnog akceleratora i Mercedesa, odnosno da biramo između dostojanstvenog, aktivnog, solidarnog grada koji autonomno, iz potreba realnog života, postavlja i ostvaruje političke ciljeve, i ponižene, bestijalne kopije grada koja služi kao kulisa za stranačko iživljavanje u vidu davanja milijunskih iznosa propalim klubovima, uređenju privatnih plaža ili održavanja koncerata na koje jedva da dođu i svi članovi benda, kao što se to dogodilo u slučaju Rita Ora. U kopiji grada stalna je samo epifanija besmisla, nelogičnosti i bestijalnosti.

Kada je jučer, prilikom obilaska Zadra i Zadarske županije, premijer Andrej Plenković obećao da će Zadar, i to njegovom voljom, jednom dobiti linearni akcelerator, on je zapravo izrekao svu istinu o tome kako lokalni političari HDZ-a ne bi, niti im to pada na pamet, samoinicijativno, iz gradskog proračuna, za naše bolesne sugrađane, nabavili linearni akcelerator. Ne, oni skrbe o koncertima, propalim klubovima i uređenju privatnih plaža. Jučer se dogodilo istinsko razotkrivanje same bestijalne biti naše lokalne politike koja je potpuno neosjetljiva na egzistencijalne potrebe građana Zadra.

Zato na lokalnim izborima biramo između linearnog akceleratora, kojega nema, koji je obećan, i Mercedesa, kojega ima, ali je, ovisno o rezultatima izbora, privremeno ili trajno vraćen. Ne zaboravimo da je linearni akcelerator samo obećan, a u našoj narodnoj mudrosti, ne bez razloga, stoji ova: više vrijedi jedno "evo ti", nego tisuću "bit će". Dobro pogledajmo tko je do sada dobio "evo ti", a tko je dobio bit će. Na lokalnim izborima, dakle, biramo hoćemo li živjeti u gradu u kojem će linearni akcelerator biti "evo ti"ili će i dalje ostati na razini "bit će", jer prednost ipak ima "evo ti" Mercedes.