Današnji dnevni red sjednice Županijske skupštine u zadnji je tren dopunjen s prijedlogom odluke o davanju suglasnosti Zavodu za javno zdravstvo Zadar za raspolaganje imovinom u svrhu nabave dijagnostičkih sredstava za molekularnu dijagnostiku na BD MAX aparatu.

Riječ je o jednogodišnjoj nabavi vrijednoj čak 14 milijuna kuna, a prema obrazloženju župana Božidara Longina, radi se o reagensima i potrošnom materijalu za testiranje na Covid-19. Dakle, nije riječ o nabavi novog aparata, što bi sugerirao velik iznos, već o radu na starom uređaju američkog proizvođača koji uvjetuje i svoje PCR testove. Upravno vijeće Zavoda odluku je donijelo u petak, pa je brzinski ubačena u dnevni red Županijske skupština na suglasnost jer se radi o ogromnom iznosu. 

Kako su materijal dobili u zadnji tren, pojedini vijećnici pokušali su drugim kanalima doznati više informacija o tome. Čuo se tako telefonski poziv Radoslave Gregov (SDP) s pitanjem "Znaš li nešto o tome? Naravno da ću glasati za to, ako si protiv toga, to je trojanski konj", nakon čega ju je predsjednica Skupštine Nevenka Marinović zamolila da ugasi mikrofon.

Odluka je uvrštena kao posljednja, 28. točka dnevnog reda današnje sjednice koja se odvija uz uobičajene Zoom probleme.