Direktor HNK Zadar Damir Knežević dobio je žuti karton, tako je gradonačelnik Branko Dukić danas komentirao aferu Mercedes.

Krajem prošlog tjedna je otkriveno kako je nedavno osnovana sportska udruga Hrvatski nogometni klub Zadar kupila Mercedes od 300 tisuća kuna za Krešimira Gojuna koji je došao iz Dinama da bi na Stanovima vodio školu nogometa.

Prije toga je na prijedlog gradonačelnika Zadra, Gradsko vijeće izglasalo pozajmnicu za HNK Zadar od 2.5 milijuna kuna. Navodno da bi se Klub koji igra u najnižoj ligi HNS-a podigao na noge. Na pitanja ovih vijećnika kako će se vratiti proračunski zajam bez kamata, Dukić im je rekao kako je u igri strateški partner koji bi preuzeo klub. - HNK Zadar je pod lupom strateškog partnera. Nama bi bilo drago da ga on preuzme, ponovio je to gradonačelnik i danas.

I kako takav HNK Zadar ima sponzore. Jedan od njih će preuzeti leasing za kupnju Mercedesa, a HNK Zadar će morati vratiti 40 tisuća kuna, kao ulog kluba u tu investiciju. Za gradonačelnika to je rješenje skandala koji je u petak bio glavna tema zadarske javnosti.

Njoj je možda manje poznato kako je Knežević i kao direktor NK Zadar prije stečaja kupio žutog golfa kao službeno klupsko vozilo. Sada je, prema riječima Dukića kupljen sponzorski auto. Tko je sponzor, pitali smo gradonačelnika. E to se ne smije znati.

Pa koji je to sponzor koji ne želi da se zna njegovo ulaganje od 300 tisuća kuna, a da zauzvrat ne dobije reklamu, mjesto u vođenju kluba ili u počasnoj loži? Samo donatori iskazuju nesebičnost. U ovom slučaju sponzori mogu biti jedino roditelji djece koji plaćaju članarinu za školu nogometa. Mercedes se možda vrati u auto-kuću, i takvu je opciju danas natuknuo gradonačelnik Dukić. Ali zašto baš Mercedes, a ne neki jeftiniji auto, pita se zadarski gradonačelnik.

Ipak je to bilo i ostalo statusno vozilo. Uz to bijel i gizdav pored oronulih prostora HNK Zadar. I još zagrebačkih registracijskih oznaka.

Osim oporbe, taj Mercedes nije, kako doznajemo, dobro sjeo ni u zadarskom HDZ-u.
Tko je odgovoran? Direktor. On to nije smio raditi. Nije zato dobio novac građana, ustvrdio je nakon nogometnog vikenda gradonačelnik Dukić u čijem su se mandatu dogodile sve kadrovske i statusne promjene na terenu Stanova. A zna se da Dukić voli igrati nogomet.