Politički rat između SDP-a i HDZ-a dobio je nastavak u objavi Marka Vučetića, kojom je reagirao na priopćenje predsjednika županijskog i gradskog odbora HDZ-a, Božidara Kalmete i Šime Erlića.

Podsjetimo, nakon što je HDZ-a od strane predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radeta istaknut kao "osumnjičenik" za kamenovanje stranačkih prostorija na Trgu pet bunara, Kalmeta i Erlić su, među ostalim, izjavili:

"Mi u HDZ-u snage sa Socijaldemokratskom partijom odmjeravamo u "političkom ringu" gdje ih redovno pobjeđujemo, a tako će biti i na predstojećim lokalnim izborima, bez obzira što neće imati niti vlastitog kandidata za gradonačelnika", misleći pritom na nezavisnog Marka Vučetića kao naizglednijeg kandidata SDP-a.

Evo reakcije samog Vučetića:

- U noći sa srijede na četvrtak kamenovani su prozori na prostorijama zadarskog SDP-a. Zanimljivo je priopćenje koje potpisuju Kalmeta i Erlić.

Više puta sam govorio da svatko ostavlja antropološki trag u govoru i pismu. U HDZ-ovom priopćenju se SDP-u spočitava da na predstojećim lokalnim izborima neće imati vlastitog kandidata, te se naglašava kako je HDZ uvijek pobjeđivao SDP. Dakle, budući da SDP sada nema vlastitog kandidata, HDZ će sada izgubiti izbore u Zadru, a u pobjedi će sudjelovati i SDP, ali ne samo i isključivo SDP.

Sinoć sam bio u tim prostorijama, razgovarali smo o izborima. Danas imamo priopćenje HDZ-a o SDP-u bez vlastitog kandidata i razbijene prozore.

Svatko tko govori ili piše, u govoru ili pismu otkrije više od onoga što je namjeravao. To je jednostavno tako. Svatko u jeziku ostavlja trag. Zato jezik i razotkriva. PR agencije služe da sakriju strah, nesigurnost i tjeskobu. Predlažem Kalmeti i Erliću, budući da ne poznaju magiju riječi, da im priopćenja pišu isključivo pr stručnjaci. Ovako će ih jezik potpuno ogoliti.