Predsjednici županijskog i gradskog odbora HDZ-a, Božidar Kalmeta i Šime Erlić, odgovorili su predsjedniku gradskog SDP-a Danielu Radeti koji je u razgovoru za naš portal izrazio sumnju kako upravo HDZ stoji iza razbijenih prozora u njihovim prostorijama na Trgu pet bunara.

"HDZ je nestabilno i nervozno krenuo u ovu kampanju i ne bi me čudilo da je ovo povezano s njima", rekao je Radeta.

Evo reakcije iz HDZ-a:

Hrvatska demokratska zajednica Grada Zadra i Zadarske županije najoštrije osuđuju vandalski čin bacanja kamena i razbijanja stakla na prostorijama zadarskog SDP-a. Iako smo mi i SDP politički konkurenti, vjerujemo da dijelimo zajedničke vrijednosti prema kojima je bilo kakav oblik nasilja apsolutno neprihvatljiv. Sličan incident s razbijanjem stakala dogodio se prije nekoliko godina na našim stranačkim prostorijama. Da su naši politički suparnici tada uputili jasnu i iskrenu osudu tog čina, mi bismo je svakako pozdravili.

Istovremeno, osuđujemo izjavu čelnika zadarskog SDP-a Daniela Radete koji je na vrlo perfidan i bezobrazan način prozvao našu stranku povezavši je s incidentom. Mi u HDZ-u snage sa Socijaldemokratskom partijom odmjeravamo u "političkom ringu" gdje ih redovno pobjeđujemo, a tako će biti i na predstojećim lokalnim izborima, bez obzira što neće imati niti vlastitog kandidata za gradonačelnika.

Očito mentalni sklop novih generacija zadarskih SDP-ovaca prati praksu svojih prethodnika vođenih onom "kadija te tuži, kadija ti sudi", dok mi u HDZ-u vjerujemo nadležnim policijskim organima da, bilo pomoću nadzornih kamera ili putem neovlaštenih snimaka drona predsjednika GO SDP-a, utvrde činjenično stanje i počinitelja/e.

Predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta

Predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra Šime Erlić