Nakon što je izostao s jutrošnjeg ročišta zbog privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podnio zadarski župan Božidar Longin, sutkinja Općinskog suda u Zadru Ivana Parać Krišto prihvatila je prijedlog tužiteljstva da se, zbog neopravdanog dolaska, županijskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača na sljedeće ročište dovede uz pomoć policijskih službenika.

Na današnjoj raspravi nije se pojavio ni župan Longin, a na takvu primjedbu sutkinje, njegov odvjetnik Andrej Korljan konstatirao je kako on osobno ni ne mora biti prisutan dok su tu njegovi opunomoćenici, kao i to da ima obveza. Korljan, koji je s kolegom Ivom Brkićem pripremio završne riječi, i prije održavanja ročišta izrazio je sumnju u dolazak okrivljenika jer je "više puta izostajao, a jednom se opravdao".

S druge strane, Marku Pupiću Bakraču naš je telefonski poziv bio prvi glas o održavanju današnjeg ročišta.

- Nisam zaprimio nikakav poziv, došao bih da sam znao. Nije mi jasno, ali me više ništa ne čudi. Ako je taj poziv relevantan, na njemu mora stajati moj ili potpis supruge kao i broj osobne iskaznice. Prije mjesec dana zaprimio sam rješenje od Vrhovnog suda koji je odbio moje zahtjeve za izuzećem sutkinje i suda jer su protuzakonito, u mom odsustvu, održali raspravu. Zašto to nisu napravili i danas? S obzirom na to da sutkinja, otkad je korona, zakazuje rasprave za najmanje dva mjeseca, nisam ni očekivao da će već sada biti ročište, a kamoli završne riječi, za koje se moram pripremiti, poručio je Pupić Bakrač,

Nastavak rasprave zakazan je tek za 5. svibnja, a Pupić Bakrač odmah je krenuo u istragu okolnosti današnjeg ročišta.

Podsjetimo, policija je aktivnog županijskog vijećnika već jednom privela zbog prijave župana Longina koji je u njegovom Facebook statusu vidio prijetnju. Njihovo političko rivalstvo na sud se prvi put premjestilo 2018. godine kada je započeo ovaj sudski postupak zbog izjava Pupića Bakrača kojima je Longina optužio za povezanost s različitim malverzacijama.