NOVO Upravo smo dobili odgovor iz gradske uprave:

- Sastanak gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića sa zadarskim nadbiskupom, Želimirom Puljićem zasada nije održan ali će biti održan kako je i najavljeno. Građani i mediji će o zaključcima sastanka biti pravovremeno obaviješteni. Hvala Vam na razumijevanju.

RANIJE Tjedan dana nakon objave da se škola na Novom Bokanjcu ne gradi za djecu s tog područja, zabrinuti roditelji još nisu dobili odgovore o upisima u buduću osnovnu katoličku školu.

Gradonačelnik Branko Dukić prošlu je srijedu na sastanku u prostorijama mjesnog odbora najavio razgovor s predstavnicima Zadarske nadbiskupije, no na naše upite o zaključcima s tog sastanka, ako je uopće održan, ne odgovora. "Muk" od strane gradske uprave potvrdio nam je i predsjednik MO Novi Bokanjac Šime Rušin.

- Očekivali smo da ćemo dosad dobiti nekakvu informaciju, no nitko nas nije zvao. Vrijeme lagano prolazi i predupisi djece dolaze. Ako gradske vlasti imaju sluha, rješenje moraju naći što prije. Htjeli bi znati na čemu stojimo, među ostalim i kako bi znali na koji ćemo način dalje reagirati, rekao nam je jutros Rušin.

Stoga se pitamo je li toliko teško dogovoriti sastanak sastanak gradonačelnika i nadbiskupa ili su zaključci takvi da se o njima boje izvijestiti javnost?!

Podsjetimo, Grad Zadar dao je zemljište i podigao kredit za gradnju zgrade na Novom Bokanjcu, no naknadno su ispali iz investicije zbog zahtjeva Vatikanske kongregacije da Nadbiskupija bude jedini osnivač škole.