Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, otprije poznatog policiji, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te dva kaznena djela Oštećenje tuđe stvari.

Naime, 25-godišnjaka se sumnjiči da je u ponedjeljak, 18. siječnja u noćnim satima na Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru namjerno izazvao požar na kontejneru za smeće, koji se proširio na ostala dva kontejnera. U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju. Materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima biti će naknadno utvrđena.

Nadalje, sumnjiči ga se da je iste noći u ulici Ljudevita Posavskog u Zadru, namjerno oštetio dvije nadzorne kamere i rampu na ulazu u garažu objekta Opće bolnice Zadar, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 50 tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je 3. prosinca 2019. godine u Glagoljaškoj ulici u Zadru, provalio u građevinski kontejner u vlasništvu trgovačkog društva, a potom namjerno na kontejneru izazvao požar, kojom prilikom je izgorjela veća količina raznog građevinskog alata, vrijednosti oko 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz kaznene prijave zbog oštećenja tuđe stvari i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.