NOVO Doznajemo kako je prijavljeni 60-godišnjak zadarski SDP-ovac Duško Polovina, koji je osumnjičen da je kao direktor tvrtke na nezakonit način prodao zemljište drugoj tvrtki u vlasništvu njegove supruge, a u kojoj djeluje kao prokurist.

Polovina se u javnosti dosad pojavljivao većinom u političkim, a ne poduzetničkim ulogama. Istupao je pak kao vjerovnik Naute Lamjene, tražeći kazneni progon za stečajnog upravitelja. Sada je sam postao predmet istrage, kao direktor "Bilog galeba" te prokurist "Patriota" u vlasništvu njegove supruge Senke. Oboje su osumnjičeni za malverzacije oko prodaje terena površine preko 55 tisuća m2, u blizini trgovačkog centra na izlazu iz Zadra prema Murvici.

 

RANIJE Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 60-godišnjak se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodaji nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje, za iznos znatno manji iznos od stvarne vrijednosti nekretnina, kojom prilikom novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva. Nakon toga je 60-godišnjak u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 58-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru. Kako doznajemo, riječ je o velikoj parceli u k.o. Crno.

Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje za pomaganje u navedenom kazneno djelo.