U petak 15. siječnja na Višnjiku počinje prvo veće natjecanje ove godine, državno juniorsko prvenstvo u odbojci, na kojemu će se okupiti 32 momčadi, 23 juniorki i devet juniora. Sve utakmice igrat će se u tri dvorane - Višnjik 1, Višnjik 2 i Mocire, bez pristustva gledatelja, a moći će se pratiti preko YouTube kanala Hrvatskog odbojkaškog saveza. U obje kategorije nastupit će zadarski odbojkaši i odbojkašice.

Direktor Višnjika Denis Karlović kaže kako je ovo samo prvo od većih odbojkaških natjecanja, koja bi trebala obilježiti godinu, posebice u lipnju i kolovozu, kada su na rasporedu Svjetski kup i Europsko prvenstvo. Prije toga, u ožujku, održat će se Srednjoeuropsko prvenstvo reprezentacija MEVZA, koje okuplja igrače i igračice od 16 do 19 godina, u travnju Prvenstvo Hrvatske u mini i maloj odbojci, početkom svibnja Mlađe kadetsko PH, potom kadetsko PH, kvalifikacijski turnir seniora za EP, FIVB Challenger Cup i Europsko prvenstvo.

Uz druge sportske priredbe razmišlja se organizirati i nekoliko koncerata, kada za to dođe vrijeme.

- Imamo nekoliko kombinacija za listopad i studeni, ali prvo treba pričekati kraj ljeta, vidjeti kakva će biti epidemiološka situacija te preporuke za koncerte u zatvorenom prostoru. Vjerujem da će se stanje uz pomoć cjepiva i drugih mjera normalizirati, prije zime na to ne računamo, kaže Karlović.