- Organizacija projektnih aktivnosti uslijed epidemije svima je izazov već mjesecima, ali snagom dobre suradnje prilagodba na nove uvjete može proći bez problema, izjavila je Željka Jurlina iz udruge „Eko-Zadar" povodom završetka volonterskih aktivnosti u OŠ „Petra Zoranić" u Vrsima.

Vrijedni učenici ove škole do sada su sudjelovali u oslikavanju školskog zida te sadnji živice ispred škole. Provedba ovih aktivnosti održala se u suradnji s ravnateljicom Katom Knežević te nastavnicima Dinom Suraćem i Ines Jakovčević. Uz oslikani zid i novu školsku živicu, školu u Vrsima trajno će krasiti i dio fotografija odabranih na foto natječaju „Prirodna baština kraljevskog grada" koji se održao od 20. lipnja do 31. srpnja 2020. godine. Nove boje, biljke i fotografije ukrasit će i školu u Ninu, a dovršavanje volonterske akcije tamo se planira u novom polugodištu. 

Navedene aktivnosti se održavaju u sklopu projekta „AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj" kojega provodi udruga „Eko-Zadar" u suradnji s partnerima na projektu Osnovnom školom „Petar Zoranić" Nin te javnom ustanovom „Natura Jadera". Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a u sklopu projekta do sada je za OŠ „Petar Zoranić" Nin nabavljena oprema u vrijednosti preko 150.000,00 kn, izrađena su 3 obrazovna programa s fokusom na održivi razvoj, postavljeno je 20 fotografija odabranih na foto natječaju te su oslikana 2 školska zida. 

Glavni cilj projekta je razvoj obrazovanja za održivi razvoj te jačanje suradnje organizacija civilnog društva i javnih institucija kako bi se ojačala svijest o važnosti održivog razvoja među djecom i mladima, ali i širom javnosti. Projekt traje do 29. 4. 2021. godine i do tada će se provesti još niz aktivnosti o kojima ćete moći saznati više na web stranici udruge ekozadar.hr ili na Facebook stranici projekta AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj.