Novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga je Dario Grašo (SDP), javlja Radio Pag.

Do smjene dosadašnje predsjednice Vijeća Jasne Magaš (HDZ) došlo je na početku sjednice, a nakon što je izabran novi predsjednik sjednica je prekinuta. Smjenu Jasne Magaš tražilo je sedam vijećnika od trinaest vijećnika koliko ih ima u Gradskom vijeću Grada Paga i to vijećnici SDP-a Toni Herenda i Dario Grašo, Paške stranke Željko Maržić i Dražen Crljenko, nezavisni Edo Komadina, Domagoj Vičević (HLMzP) i Veljko Pernar (do ove sjednice vijećnik HDZ-a.)

Dario Grašo je za Radio Pag rekao kako je smjena tražena radi ispravljanja nepravde koja je učinjena kada je HDZ preuzeo većinu u Gradskom vijeću Grada Paga. Tada su stranke i nezavisni vijećnik, koji su nakon lokalnih izbora s gradonačelnikom Antom Fabijanićem formirali vlast, prešli u opoziciju.

„U ovom preslagivanju u Gradskom vijeću Grada Paga nema loših namjera," rekao je Dario Grašo. „Radi se o tome da je bila prilika vratiti stanje u vijeću na ono kakvo je bilo na početku mandata aktualne vlasti, odnosno da stranke koje su, potezom HDZ-a, postale opozicija, ponovno postanu većina u vijeću. Smatram da je u ovom trenutku najvažnije kvalitetno definiranje gradskog proračuna i u tome želimo aktivno sudjelovati dati svoj doprinos, odnosno želimo pomoći u donošenju proračuna jer je proračun najvažniji financijski dokument Grada."

Dario Grašo je rekao kako će se prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Paga nastaviti iza Božića.