Građevinska tvrtka Krekić Avangard dobila je novi milijunski posao! Uz izjave zainteresiranih izvođača o prihvatu računske greške u troškovniku, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru objavio je danas odluku o odabiru Krekić Avangarda za obnovu bivše crkve i samostana sv. Nikole.

Oni su dostavili najpovoljniju ponudu u iznosu od 19.5 milijuna kuna, što je za gotovo 2 milijuna kuna niže od procjene vrijednosti tog posla. Ta zadarska građevinska tvrtka angažirana je na većini kapitalnih javnih projekata u Zadru, među kojima je Providurova palača, dovršen Centar Mocire, ali i osnovna katolička škola na Novom Bokanjcu, gdje se njihove radnike može vidjeti i subotom.

Na javni natječaj javilo se još pet tvrtki: drniški Kameni zid (19.8 milijuna kuna), Texo Molior iz Cavtata (21.7 milijuna kuna), Minigradnja (22.3 milijuna kuna), zajednica splitskih ponuditelja Reliance i Polinom (23.2 milijuna kuna), te zagrebački ING-GRAD (29.6 milijuna kuna). Nakon žalbenog roka, potpisat će se ugovor s izvođačem pred kojim je rok od 19 mjeseci za izvršenje radova koji uključuju revitalizaciju objekta u stalni prezentacijski centar te rušenje bunara.

Sredstva su osigurana kroz EU projekt čiji je nositelj Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru.