Svjedoci smo brojnih dojava kako parkirna mjesta za invalide po gradu koriste oni koji na to nemaju pravo, a da ih nitko ne kažnjava. Rijetko se međutim može čuti da je policija bila toliko revna da je za parkiranje na takvom mjestu kaznu napisala - invalidu! Upravo se to dogodilo zadarskom prometnom redaru koji je u veljači prošle godine zaustavio (!) vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom u Ulici bleiburških žrtava te vozaču zbog toga ispisao prekršajni nalog.

Okrivljeni vozač na sudu je iznio jednostavnu obranu, za koju nije trebao angažirati skupog odvjetnika: on se na parkirnom mjestu za invalide našao zato što jest invalid! Ovu tvrdnju potkrijepio je Rješenjem Ministarstva obrane od 1. veljače 1995. godine, u kojoj mu je priznat vojni invaliditet.

- Dakle radi se o osobi koja dozvolu parkiranja na mjestu za invalide pa stoga nije ni stao na mjesto gdje ne može stati s vozilom s obzirom na to da je i sam osoba s invaliditetom, što proizlazi iz navedenih dokaza. Opravdano se okrivljenik brani da nije počinio nikakav prekršaj, posebno ne prekršaj za koji ga se tereti. Stoga nije neprijeporno utvrđeno da je okrivljenik postupao suprotno postavljenom prometnom znaku, navodi se u presudi zadarskog suda.

Kako je postupak okončan oslobađajućom presudom, njegovi troškovi padaju na teret poreznih obveznika.