Tvrtka "Pelagos net farma" čiji je suvlasnik general u miru Ante Gotovina podnijela je Hrvatskom registru brodova zahtjev za prebacivanje pod hrvatsku zastavu talijanskog tegljača "Levanto primo", što najvjerojatnije znači da će taj brod, izgrađen 1977. godine, postati dio flote za opskrbu tunogojilišta na širem zadarskom području, javlja Otvoreno more.

Vremešni remorker još uvijek je formalno u vlasništvu kompanije "Rimorchiatori riuniti spezzini" iz La Spezije, luke smještene na "pola puta" između Genove i Livorna, na ligurskoj obali Italije. Prinova u floti tvrtke koju vode Gotovina i njegov poslovni partner Milan Mandić trebao bi dobiti ime "Pelagos V".

Kroz istri registar nedavno je provedeno prebacivanje zastave broda Mali princ zadarskog brodara Miatrade. Riječ je o brodu koji je do lipnja plovio pod imenom Penguin 32 i pod singapurskom zastavom. Sagrađen je 2009. godine, dugačak je 27 a širok 8,5 metara. S ovim brodom Miatrade je dobio koncesiju za održavanje brzobrodske veze otoka Kaprije i Žirje sa Šibenikom.