Stella Čolo nova je državna prvakinja iz matematike, a danas je i službeno potvrđen najnoviji uspjeh učenice Gimnazije Franje Petrića (MIOC). Ona je najbolja iz matematike u kategoriji prvih razreda iako pohađa 2. razred. Međutim, sva natjecanja su proljetos odgođena zbog korona epidemije, zbog koje su ove jeseni Državna održavana po školama iz kojih su plasirani učenici. 

Talent i veliki rad, formula su najnovijeg Stellinog rezultata. Ona se sama spremala za Državno, ponosno će ravnateljica MIOC-a, Blanka Pedišić. Imala je 50 od 50 - sto posto je riješila sve zadatke A razine državnog natjecanja.

S matematičarkom Stellom su se ponosili i u njezinoj osnovnoj školi Stanovi gdje je kao osmašica osvojila treće mjesto na državnom natjecanju s kojim je stekla pravo nastupa na Hrvatskoj matematičkoj juniorskoj olimpijadi. I tu je Stella bila prva.

Nakon rezultata na Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi u travnju, u lipnju je otputovala na Cipar gdje se održavala Juniorska balkanska matematička olimpijada. Matematička zvijezda Stella na svojoj prvoj olimpijadi osvojila je brončanu medalju u društvu s tadašnjim zadarskim učenikom Namikom Agićem koji se preselio u zagrebačku XV. Gimnaziju.

Stella Čolo i dalje brani boje zadarske matematičke gimnazije s čistom peticom.