Na izbornoj skupštini Planinarskog društva „Paklenica" Zadar za novu predsjednicu izabrana je Morana Vuković, za dopredsjednika Marko Veljača, a za tajnika Milan Terman. Ostali novoizabrani članovi Upravnog odbora su Julije Žigo (markacistička sekcija), Jelena Mijić Prskalo (sekcija sportskog penjanja), Siniša Primožić (odsjek planinarskog skijanja), Domagoj Diklić (gospodarska sekcija), Nensi Tomeljak (speleološki odsjek Liburnija), Toni Lordanić, Janja Filipi i Daniel Šarić. Za članove Nadzornog odbora predloženi su i jednoglasno izabrani Miroslav Gulan, Marija Živković, Danijel Gregov, Karlo Frka i Nebodar Vukičević. Za članove Suda časti ponovno su izabrani Davor Nikić, Zrinka Merčep, Silvana Biloglav, Predrag Kurtin i Neven Atlagić.

Nakon šest godina više nego uspješnog vođenja Društva s pozicije predsjednika odstupio je Domagoj Diklić, koji je zahvalio svim članovima Upravnog odbora u proteklom mandatu, članovima Nadzornog odbora i Suda časti. U posljednje četiri godine Društvo je u suradnji sa Stanicom vodiča organiziralo tri opće škole, tri dječje škole, dva zimska tečaja, dvije radionice samoniklog bilja, preko 60 izleta za djecu i odrasle. Kao kruna ovog rada PD Paklenici je 2018. godine dodijeljeno priznaje HPS-a za najbolji rad s mladima.

Sekcija sportskog penjanja, usprkos ograničenim uvjetima u kojima djeluje redovito je organizirala treninge za djecu. Svake godine je organizirano tradicionalno revijalno boulder natjecanje Sv. Krševan povodom dana grada i DWS speed climb natjecanje na Punta Bajlo u ljetnim mjesecima. Napravljena je velika rekonstrukcija dvorane koja je osvježila i povećala prostor za penjanje. Održane su dvije škole sportskog penjanja, a kao nagrada za rad cijele sekcije osvojene su i prve medalje na državnim natjecanjima. Jedan od neispunjenih ciljeva ostala je želja za osiguravanjem većeg i kvalitetnijeg prostora za rad sekcije.

Speleološki odsjek Liburnija u posljednje četiri godine nastavio je svoje djelovanje na istraživanju speleoloških objekata na području Velebita, zadarskog zaleđa i otoka. Organizirane su dvije speleološke škole iz kojih je proizašlo ukupno 17 speleologa pripravnika. Članovi odsjeka sudjelovali su na nizu ekspedicija, speleoloških i znanstvenih skupova kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ove godine trebalo se svečano obilježiti 120 godina speleologije u Zadru ali zbog svima poznate situacije većina predviđenih događanja i aktivnosti su otkazane ili odgođene do daljnjeg.

Markacistička sekcija u posljednje četiri godine obnovila je i uredila više od 40 km staza, obnovljeni su dijelovi Pakleničkog planinarskog puta, postavljeni novi pečati i oznake, a novo izdanje dnevnika je u pripremi te će uskoro biti tiskano. Pokrenuta je inicijativa za imenovanje jedne bezimene kote imenom posljednjih stalnih stanovnika Paklenice - Jolin i Marijin kuk. Inicijativa još čeka službeno odobrenje općine Starigrad.

Gospodarska sekcija proteklih godina bavila se ponajviše izgradnjom skloništa na Vlaškom gradu. Otvorenje Vlaškog grada i najgrada za najbolji planinarski objekt u 2020. godini rezultat su zajedničkog napora cijelog društva. U prošlom mandatu proveden je i natječaj za novog domara Planinarskog doma Paklenica na kojem je za novu domaricu izabrana Irena Šaran. Zajedno sa novom domaricom Društvo je obnovilo sve spavaonice na domu, zamijenjene su sve električne instalacije i izvršen je niz drugih radova na održavanju objekta i okoliša. Nivo usluge i smještaja na planinarskom domu je podignut na višu razinu što je prepoznao i Hrvatski planinarski savez te je Ireni Šaran dodijelio priznanje za najboljeg domaćina planinarskog objekta.

Kruna rada ovog Upravnog odbora svakako je bila prošlogodišnja proslava 120 godina planinarstva u Zadru. Cjelogodišnjim programom, predavanjima, izložbama, otvorenjem skloništa na Vlaškom gradu, Susretom planinara na Libinju i svečanom Skupštinom u Kneževoj palači dostojno je obilježena ova velika i okrugla obljetnica.

Kraj mandata obilježila je još jedna velika promjena. Nakon 12 godina predanog rada Upravni odbor zahvalio se rizničaru Mihaelu Miletiću na svemu što je učinio za društvo. Zbog povećane količine posla i složenih obaveza oko administriranja rada društva na mjesto administrativnog tajnika došla je Ana Majica.

Nova predsjednica u svojem programu najavila je nastavak već započetih programa i nastavak rada na razvoju i modernizaciji društva, a sve kako bi PD Paklenica nastavilo biti jedna od najvećih i najaktivnijih planinarskih udruga u Hrvatskoj.