Hrvatski košarkaški savez organizirao je jučer testiranje košarkaša Cibone na koronavirus, a neslužbeno se doznaje da su svi nalazi negativni. To znači da će se hrvatski derbi odigrati u predviđenom terminu, u petak u 18 sati.

Zadar u utakmicu ulazi kao veliki favorit, jer je iza njega nekoliko pripremnih utakmica i jedna prvenstvena, dok je Cibona zbog stanke uzrokovane prodorom korone tek u nešto jačem trenažnom procesu. Osim toga, pitanje je što je s FIBA-inom blokadom i tko će uopće moći istrčati na Višnjiku.

- To je derbi, uvijek je bio i uvijek će biti. Teško je nešto prognozirati, Cibona već dugo vrijeme nije igrala natjecateljsku utakmicu. Oni se pripremaju već desetak dana za nas. Mi nismo imali priliku pogledati neku njihovu utakmicu. Mi smo u zadnje vrijeme odigrali dosta utakmica, što se toga tiče mi smo u nekoj prednosti. Ovo će nam biti prva jaka utakmica. Ja sam baš željan ove utakmice protiv takvog protivnika, da vidim koliko mi možemo. Ovu utakmicu ćemo odigrati bez Cartera, koji bi trebao doći u četvrtak, i bez ozlijeđenog Vujičića, svi ostali su na broju i spremni. Ovo je i prva utakmica s određenim brojem gledatelja, očekujem da će ih biti do 1000 što će nama biti velika podrška i vjetar u leđa. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu, da budemo prava momčad kao što sam govorio kad sam došao u Zadar, da naši navijači budu zadovoljni s našim odnosom prema dresu kojeg nosimo, kazao je trener Zadra Veljko Mršić.

U dvoranu će uz posebne mjere moći ući prošlogodišnji pretplatnici, a televizijski prijenos bit će u 18 sati na Arenasportu.

- Mislim da možemo očekivati jednu dobru utakmicu. Prošlo je više od šest mjeseci od zadnjih ozbiljnih utakmica. Svako je imao svoje probleme, oni su ih imali više po pitanju koronavirusa. Međutim, koliko čujem oni već treniraju par tjedana tako da ih očekujemo u dobrom izdanju. Nama je vrlo važno što će se publika vratiti na tribine, ograničen je broj gledatelja ali njihova podrška nam je jako bitna stvar. Puno znači ljudima u gradu što mogu doći u dvoranu i pogledati utakmicu, pogotovo derbi. Ja se iskreno veselim povratku navijača, nisam imao neke velike nade da će ih uopće biti ove sezone, ali kad sam čuo da ćemo igrati s publikom baš mi je bilo drago, sa zadovoljstvom je najavio utakmicu s gledateljima kapetan Zadra Dominik Mavra.