Nakon srpanjske skupštine Čistoće d.d., kada je aktualnom direktoru Draganu Maračiću produžen mandat na tri mjeseca, do imenovanja novog direktora, tko će to biti, bilo je pitanje za milijun dolara u samoj Čistoći.

Znalo se da Boris Skroće to ipak neće biti, a da je kandidat za to mjesto John Ivan Krstičević, svakako je iznenadilo javnost. Da Krstičević, po majci Bibinjac, odlazi s mjesta direktora komunalnog poduzeća Bibinjac, potvrđeno nam je kao sto posto pouzdana informacija. Sada je prava pomama za tim mjesto i neizvjesno je tko će biti imenovan na mjesto Krstičevića, koji je po struci diplomirani veterinar.

S mjestom stanovanja u Zadru, Krstičević je javnosti poznat kao HDZ-ov županijski vijećnik, a manje znano je njegovo članstvo u Upravnom vijeću Ljekarni Zadar koje mu je ukazao župan Božidar Longin prije dvije godine.

No, nema sumnje da je Krstičević na putu prema novom profesionalnom izazovu odabranik gradonačelnika Branka Dukića.

Njega je na skupštini u srpnju zastupao Robertino Dujela. Tada se očekivalo da će Maračić dobiti novi mandat, a umjesto toga pročelnik Dujela je predložio produžetak na tri mjeseca. Protiv takvog prijedloga Dukićeve uprave bio je načelnik Ražanca, Nikola Miletić jer nisu izneseni objektivni razlozi. Iako su se s njima složili i ostali skupštinari, odluka o tromjesečnom direktorovanju Maračića, prošla je jednoglasno.

Hoće li Maračić, dipl. ing strojarstva, otići u Fond za zaštitu okoliša, gdje je prema nekim spekulacijama trebao završiti i njegov prethodnik Tomislav Ćurko, to se još ne zna. U svakom slučaju njemu mandat završava 7. listopada.

Na istoj skupštini izraženo je i protivljenje izmjeni i dopuni Društvenog ugovora kojeg je, naknadno na dnevni red predložio, Dukićev opunomoćenik, pročelnik Dujela. I on se složio s tim da se tako važna stvar ne može bez pripreme i materijala uvrstiti na skupštinu pa će to biti usvojeno na skupštini na kojoj će se imenovati John Ivan Krstičević za direktora Čistoće. Naime, tim Društvenim ugovorom do sada je bilo propisano da direktor može imati diplomu ekonomske, pravne, tehničke ili biotehničke struke, a sad će se uvrstiti i zdravstvena u što spada veterinarska struka. To ujedno znači kako je novo radno mjesto za Johna Ivana Krstičevića dogovoreno na početku dugog toplog ljeta.

Grad Zadar ima većinu glasova u odnosu na ostale suvlasnike Čistoće, koja je, podsjećamo, lani imali 70 milijuna kuna prihoda.