U osnovnoj školi Petra Preradovića ipak će se za novu školsku godinu urediti još dva sanitarna čovora koja su u katastrofalnom zastarjelom stanju.

Malo se kasnilo s planom decentraliziranog novca kojeg naš odjel nakon što ga dobije od Države raspoređuje po školama za održavanje i poslove urđenja. Za školu Petar Preraović osgurano je 250 tisuća kuna, doznajemo od pročelnika Jose Nekića koji dodaje kako je sam škola bila u obavezi provedbe javne nabave. Ako se uređenje i opremanje novih zahoda ne dovrši do početka nove školske godine, ne bi, prema riječima Nekića, trebao biti problem za učenike koji će moći koristi lani uređene sanitarne čvorove.

Na najavu nas je podsjetila jedna majka učenika te škole koja ne može prihvatiti da djeca jedne od najstarijih gradskih škola, imaju standard primjeren prošlom stoljeću.

Od ravnateljice Stanke Pere Martinac doznajemo kako radove izvodi Credo ing. Nije to jedini posao koji se obavlja na školskoj zgradi, kao i u područnoj školi u Kožinu. Stoga je i u vrijeme godišnjeg odnmora, ravnateljica Pera Martinac u građevinskim radovima.