"Obraćam se vama jer vidim da od nadležnih institucija nema nikakve koristi. Stanovnik sam Maslenice koja je u zadnje vrijeme mjesto slučaj zbog jednog čovjeka, G. Ž.", ponovno nam se obratio jedan od brojnih uznemirenih mještana.

G. Ž. (42) je, podsjetimo, osumnjičen za ubojstvo. Smatra se kako je 17. lipnja 2019. godine nedaleko svoje kuće u prsa upucao prijatelja iz djetinjstva, 42-godišnjeg I. B. iz Zagreba. Te noći bio je pijan (1,7 promila) i nije sporio da je upucao svog prijatelja, ali je izjavio kako je pištolj, kojeg je ilegalno posjedovao, slučajno opalio dok mu ga je pokazivao. U prilog mu je išla činjenica da je susjede zamolio da nazovu hitnu pomoć.

Otkako je 8. studenog otpušten iz istražnog zatvora, građani su u strahu. Naime, ni tragičan događaj nije smirio 42-godišnjaka, pa ga je tako policija 23. travnja prijavila jer je, opet u alkoholiziranom stanju, razbio staklo na balkonu kuće svog prijatelja. Tri mjeseca nakon, 22. srpnja, s čak 3,42 promila vrijeđao je prolaznike i kamenom razbio vjetrobransko staklo Mercedesa. Iz zatvora je pušten 28. srpnja, a na novi incident nije dugo trebalo čekati.

- Sinoć je opet napravio nered u lokalnom kafiću. Ja se kao mještanin Maslenice pitam do kada će se tom čovjeku tolerirati svi ovi ispadi? Treba li još nekoga ubiti? Možda nečije dijete da bi nadležne institucije djelovale ili da mještani uzmu stvar u svoje ruke?!? A takav scenarij ne bi bio dobar, ali mi se čini izgledan. Molim vas pošaljite upite prema policiji i sudu, jer ovakav način je cirkus, koji može završiti kobno za nekoga nedužnoga.

Dok čekamo odgovor pravosudnih tijela, iz PU zadarske potvrdili su nam sinoćnji događaj. Prema rezultatima obrade događaja, koja je netom završena, oko 22:15 sati na terasi ugostiteljskog objekta u Maslenici, 42-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.99 promila napao 47-godišnjeg gosta. Vikao je i odgurnuo ga, nakon čega mu je 47-godišnjak "vratio" šakom u glavu. Nitko nije ozlijeđen, a 47-godišnjak se do dolaska policije udaljio s mjesta događaja, pa je naknadno priveden na obradu. Protiv obojice podnesen je optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, te im je izdana mjera opreza zabrane međusobnog kontakta, kao i posjećivanja ugostiteljskog objekta u kojem se incident dogodio. Unatoč novom slučaju u dosjeu, 42-godišnjak se i dalje nalazi na slobodi.