USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom ga se tereti da je, u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019., kao načelnik Općine Škabrnja, koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom i kreditnom karticom koje su izdane Općini u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podizao gotovinu s računa Općine i to najmanje 49.042,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. 

- Osim toga je navedenim karticama u više navrata plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.337,91 kune. Tako je u navedenom periodu ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 289.380,83 kune za koji iznos je oštetio općinu Škabrnja., navodi se u njihovom službenom priopćenju.

USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist. 

U lipnju prošle godine USKOK je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900 tisuća kuna.

Nakon privođenja u siječnju ove godine, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora. Pušten je na slobodu i vraćen na posao načelnika. Nakon toga je u svibnju USKOK donio rješenje o proširenju istrage.