Nakon više od godinu dana istrage, USKOK je danas pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara (1966.) i njegove zamjenice Kristine Erlić (1985.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se načelniku Škabrnje kao I. okrivljeniku stavlja na teret da je od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009. godine, u namjeri da sebi i drugima pribavi nepripadnu imovinsku korist, u više navrata sačinjavao putne naloge, koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom Općine, a u kojima je neistinito navodio da se radi o službenim putovanjima, o čemu nije sačinjavao izvješća o putovanju svjestan da se nije radilo o službenim, već o privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koje nisu zaposlenici Općine. Potom je nalagao da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu koji su plaćeni poslovnim karticama Općine za njega i druge osobe, te je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun Općine. Na opisani je način Bubnjar sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 57.466,73 kune, a drugim osobama u iznosu od 7.572,78 kuna, čime je Općinu oštetio za ukupno 65.039,51 kunu.

Nadalje, Bubnjaru se stavlja na teret da je od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017. u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Također je poslovnom karticom Općine u više navrata plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima čime je, na štetu Općine Škabrnja, pribavio sveukupnu nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637.502,94 kuna.

Kristinu Erlić USKOK pak tereti da je kao njegova zamjenica od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. godine s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545,32 kune, koji iznos je koristila za svoje potrebe čime je, na štetu Općine Škabrnja, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist.