Devetorica mladića iz Zadra, u dobi od 19 do 39 godina, koji su jučer privedeni uz upotrebu fizičke prisile u policijskoj akciji na raskrižju kod Supernova centra, prenoćili su u 2. policijskoj postaji. Jutros su privedni prekršajnom sudu, koji ih je pustio da se brane sa slobode.

Nakon proveden krim - obrade policija ih privodi na Prekršajni odjel Općinskog suda s optužnim prijedlogom za narušavanje javnog reda i mira i ostale prekršaje. Naime, svi su prijavljeni za omalovažavanja i vrijeđanja službene osobe. Privedeni su se verbalno suprostavili policajcima prilikom privođenja. Devetorica je od ranije poznata policiji zbog  prekršaja s elementima nasilničkog ponašanja.

- Nakon pretrage vozila i njihovih domova, po nalogu Općinskog suda, kod  jednog od trojice 19-godišnjaka je nađena automatska puška s 236 komada streljiva, spremnikom i patronama. Sve to mu je oduzeto te je dobio i kaznenu prijavu za nedopušteno držanje oružja. U pretresu mu je nađena i manja količina speeda te nepoznate praškaste tvari zbog čega je 19-godišnjak zaradio i prekršajnu prijavu, kao i 39-godišnji vozač koji je bio pozitivan na test droge. Drugi vozač u dobi od 24 godine odbio se testirati zbog čega također dobio prekršajnu prijavu iz zakona o sigurnosti prometa. Petorica su  prekršajno prijavljeni  prema zakonu o prebivalištu jer nisu imali uz sebe identifikacijske dokumente, izvijestila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU Zadar. U vozila su im nađene letve i boja.

Pripadnici navijačke skupine Tornado sukobili su se s Torcidom iz Murvice gdje su prebrisali mural posvećen Hajduku. Nakon što je tamo stigla policija, mladići su se razbježali, policija ih je dočekala i blokirala prolaz njihovim vozilima. Jedan navijač još je uvijek u bijegu.