Osim korona epidemije koja je dovela do toga da nema posjetitelja, pristup do Muzeja antičkog stakla (MAS)pretvoren je u gradilište. Nakon što je zatvorena Ulice bedema zadarskih pobuna u početnom dijelu, MAS se našao gotovo izoliran. - U dogovoru s Gradom Zadrom omogućen nam je pristup i sa skala i uz gradilište šetnice, a mi smo postavili info putokaze, kazao nam je ravnatelj Hrvoje Manenica. 

Njegov mandat je počeo s koronom zbog koje je izostala posjećenost u predsezoni jer su otkazane grupe turista i ekskurzije. 

- Imali smo ovog tjedna sastanak u Puli. Takva je situacija u svim muzejima u kojima je posjećenost prepolovljena. Još nemamo najave za grupne posjete. Sve su to individulane. Vrlo slabo. Evo danas, kada je oblačno vrijeme, imamo nešto više posjetitelja u Muzeju, prenio nam je ravnatelj MAS-a. 

U samom muzeju imaju posla bez obzira na posjećenost koja je inače daleko najveća tijekom ljetne sezone. S obzirom na korona stanje na koju se ne može puno utjecati, dobro je da se šetnica na Muraju gradi ove, a ne iduće sezone, ističe ravnatelj Manenica.