NOVO U 21 sat stiglo je službeno priopćenje iz zadarskog Stožera civilne zaštite.

- Od 50 testiranih uzoraka na koronavirus 1 je pozitivan. Riječ je o malodobnom djetetu koje nije bilo na teniskom turniru niti događajima vezanim uz turnir nego se zarazilo na privatnom obiteljskom druženju. U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe. Ukupan broj zaraženih na području naše županije sada je 90. Od toga broja 86 ih je izliječeno, jedna osoba je preminula, dvoje zaraženih su strani državljani koji se trenutačno nalaze u samoizolaciji u Zadru i jedno zaraženo dijete iz Zadra.

Molimo sve roditelje sa područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu sa tenisačima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da se, ukoliko su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da budu u samoizolaciji 14 dana.

RANIJE Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar objavio je u Dnevniku Nove TV da imaju još jednu zaraženu osobu. Riječ je o petogodišnjem djetetu, koje nema simptoma.

Zbog bojazni roditelja djece koja su bila na Kids` dayu Adria Toura, načelnika Stožera civilne zaštite Šimu Vickovića pitali smo je li dijete zaraženo tijekom tog organiziranog druženja s tenisačima na Forumu. On nam je to opovrgnuo ističući kako je bila riječ o privatnom druženju. 

Dosad su stigli rezultati 50 uzoraka uzetih tijekom današnjeg dana. Svi ostali su negativni, a do 23 sata stići će nalazi za još 24 osobe.

Podsjetimo, pozitivni su Grigor Dimitrov, njegov trener Christian Groh, Borna Ćorić i Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića. Đoković se testirao u Beogradu, a rezultati nalaza bit će poznati sutra.