U subotu, 20. lipnja, u Nadin dolaze heroji Vukovara odati počast žrtvi Nadina. 

U 20 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće ispred spomenika Nadinu svim civilnim i vojnim žrtvama, pri čemu na službenom protokolu sudjeluje i Hrvatska vojska uz postrojavanje svih hrvatskih ratnih zastava. Nakon toga, u 20:45 sati na igralištu osnovne škole Nadin održat će se projekcija filma "Slike iz života ratnika" redatelja Silvija Mirošničenka.

Glavni protagonist filma je pukovnik Ivan Anđelić Doktor kao i pukovnik Ivica Arbanas Lipi. Važno je napomenuti kako je njihov suborac, dragovoljac obrambenog Domovinskog rata, Vukovarac Nikola Margarin porijeklom iz mjesta Korlata pokraj Nadina. I on dolazi u subotu u Nadin i prvi puta će vidjeti ove krajeve iz kojih potječe i upoznati ljude iz svoje obiteljske loze.

Među nazočnima bit će i jedan pripadnik Tigrova, maloljetni dragovoljac Zvone Gelemanović kojega je Šljivančanin iznio kao ranjenika iz vukovarske bolnice. Bit će tu i Zdenko Štefančić, također pripadnik 4. Vukovarske bojne 3. Gardijske brigade kojoj je na čelu bio pukovnik Ivica Arbanas. Štefančiću su 1993. godine u Borovu selu srpske paravojne formacije potpomognute JNA ušle u obiteljsku kuću te zvjerski ubili njegovu četverogodišnju kći Martinu i majku Bernardicu Štefančić.

- Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu na projekciju filma "Slike iz života ratnika" koja počinje u 20:45 sati ispred OŠ u Nadinu. Ulaz je za sve besplatan, a nakon projekcije ovog iznimnog filma bit će organizirano druženje. Mladi će imati priliku osobno se družiti s herojima obrane grada Vukovara i Nadina, poručuju iz Udruge HVIDRA Zadar.