Član stručnog stožera i pomoćni trener seniorske momčadi Franko Sterle izvijestio je KK Zadar kako neće produžiti ugovor o suradnji s Košarkaškim klubom Zadar.

- Prije dva dana sam službeno dao do znanja vodstvu kluba kako ne planiram produljiti ugovor koji mi ubrzo istječe. Odluka je to koju sam inicijalno donio prije sad već podužeg vremenskog perioda, ali je do prije dva dana ta odluka bila još uvijek samo u mojoj glavi. Pustio sam da se slegnu emocije i da ne donesem odluku koja je vođena trenutnim raspoloženjem i promišljanjem, međutim sve ovo vrijeme moja odluka je samo jačala, poručio je pomoćni trener zadarskih redova, poručio je Sterle.

Zanimljivo je kako je KK Zadar ovu novost objavio prenoseći Sterlinu objavu na društvenoj mreži.

Franko Sterle funkciju pomoćnog trenera obnašao je punih šest sezona s početkom od 2014./2015. Zanimljivo je kako se kao zaposlenik kluba nije pojavio na novom okupljanju zadarskih košarkaša, odnosno podmlatka, nakon ukidanja protuepidemijskih mjera. Nema ni Danijela Jusupa, kojemu je ugovor otkazan, pa su momke poveli Jure Ružić, Marko Selin i Toni Dijan.

- Ovim putem želim zahvaliti svima u klubu s kojima sam ovih šest sezona surađivao i koji su prema meni bili fer, korektni i nadasve poštenog odnosa, a bila je to velika većina. Osobno smatram da sam itekako doprinio klubu svojim radom, ponajprije u području scoutinga koji nikad nije bio na višoj razini otkad klub postoji. Pritom ne želim pričati o kvaliteti, to neka sude drugi, već pričam o količini dostupnih informacija kako trenerima tako i igračima, dodao je Sterle, koji je uz sportskog direktora jedan od zaslužnijih što se početkom ove sezone zadarskim redovima nakon dužeg priželjkivanja pridružio zadarski igrač Dominik Mavra, ujedno i najkorisniji igrač Kupa Krešimir Ćosić, kojeg je KK Zadar osvojio nakon dugih trinaest godina.

- Želim ponosno napustiti klub kojeg volim, kojeg bez rezervacije pratim sada već 25 godina te želim klubu svu sreću u budućnosti i da se izdigne na razinu na kojoj je nekoć bio. Moj košarkaški put se nastavlja i nadam se da će se jednog dana na ovaj ili onaj način opet ispreplesti s putem mog Zadra.

Sterle je u klubu radio pod velikim pritiskom osporavanja dijela medija i navijača. Ipak, ostat će upamćen po tome što je prošle godine, nakon otkaza Anti Nazoru a prije dolaska Danijela Jusupa, uspješno odradio jednu utakmicu na klupi Zadra, kada je priliku dao zadarskim mladićima Duji Brali i Mariju Fantini.