Nakon velikog interesa i uspjeha prvog ciklusa besplatnog e-tečaja za trudnice, kojeg je pohađalo čak 2.300 trudnica iz svih dijelova Hrvatske od čega stotinjak iz Zadarske županije, udruga Roda je odlučila pokrenuti još jedan ciklus e-tečaja.

Tečaj je namijenjen isključivo trudnicama u trećem tromjesečju (od 28. tjedna trudnoće nadalje) i odvijat će se na sljedeći način od 12. do 15. svibnja u 20 sati. Potpuno je besplatan, interaktivan, poučan te traje dva sata. Nakon što završe tečaj, trudnice se uključuju u posebnu internetsku grupu potpore koju će voditi edukatorice za porode i babinje.

Neke od tema tečaja uključuju: sve što trebate znati o porodu, sve što trebate znati o babinju, uvod u dojenje, posebni alati za pomoć - vježbe opuštanja i vizualizacije, trudnoća u posebnim okolnostima koronavirusa, informacije o boravku u rodilištu u okolnostima koronavirusa.

Polaznice prvog ciklusa e-tečaja bile su iznimno zadovoljne istim, te čak 98% njih bi e-tečaj preporučio prijateljici, a povratne informacije ukazale su na to da trudnicama je ovakav tečaj neophodno potreban u ovim izazovnim vremenima.

Više o tečaju, kao i informacije o tome kako se prijaviti možete pronaći na linku, odnosno na portalu udruge Roda. Prijave se zatvaraju u ponedjeljak, 11. svibnja u 20 sati.