ZADAR- U subotu je bio posljednji dan rok prijave na natječaj za ravnateljsko mjesto Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Neslužbeno doznajemo da se na natječaj javio ortoped dr. Marko Milić koji važi za jako dobrog liječnika i odvažnu osobu, čija je obitelj poslom vezana za biogradsku bolnicu. Za to mjesto teren je ispitivalo još dvoje liječnika, a jesu li se javili, znat će se ovih dana.

Svoju kandidaturu najavio je dosadašnji ravnatelj Andrija Marcelić, unatoč svim prozivkama ne samo zato što je koronavirus ušao u biogradsku bolnicu iz koje se zaraza proširila na zadarsko područje, već i zbog nagomilanih gubitaka i lošeg poslovanja.

Marcelić je kao ekonomist bio prvi ravnatelj bolnice koji ne dolazi iz zdravstvene struke, ali i jedan u nizu političkih kadrova na kojeg baš i nisu ponosni u HDZ-u. Odluku, koja neće biti laka, donijet će Upravno vijeće na čelu s biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom. U ime Države u tom je Upravnom vijeću od prošle godine i saborska zastupnica Grozdana Perić, pa nema sumnje da će odluka i ovaj put biti politička.