Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor protiv državljanina Republike Hrvatske starog 28 godina. Njega se osnovano sumnjiči kako je 1. svibnja 2020.g. u Novalji počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva na štetu državljanina Republike Hrvatske starog 27 godina.
 
Istražni zatvor je određen radi postojanja opasnosti ponavljanja, odnosno, dovršenja pokušanog kaznenog djela. Mjera istražnog zatvora traje od dana 2. svibnja, od dana osumnjičenikovog uhićenja.

Nakon obavijesti zadarskog suca Marjana Bitange, koji je u vikend dežurstvu imao pune ruke posla, priopćenjem o ovom slučaju oglasila PU ličko - senjske.

Oni su objavii kako su pripadnici Policijske postaje Novalja dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Novalje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Sumnjiči se da se je 1. svibnja u 23,40 sati u Novalji fizički sukobio s 27-godišnjakom iz Novalje, te mu je nožem zadao nekoliko ubodnih rana u prsa i leđa. Pri tome je 27-godišnjak teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.