U suradnji s lokalnom samoupravom u tvrtki Studio Contura u Biogradu na Moru ovih dana punom parom printaju se zaštitni viziri.

- 3D printer posljednjih dana radi danonoćno kako bi se isprintalo što više zaštitnih vizira za medicinsko osoblje koje neprestano brine za naše zdravlje. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s našim Stožerom civilne zaštite proizvodnja ne staje. Naime, tvrtku sam osnovao nedugo prije početka ove situacije s COVID 19, a kao i ostalim poduzetnicima proizvodnja je preko noći utihnula. Povezali smo se s kolegama iz Slavonskog Broda koji su mi poslali nacrt vizira i koji su u Biograd poslali određeni broj gotovih vizira budući su oni s proizvodnjom počeli puno prije. Kako sam već rekao, tvrtka je mlada i materijal kojim sam raspolagao za zbog krize otkazane projekte odlučio sam utrošiti na ono što je sada neophodno, izjavio je vlasnik tvrtke Studio Contura Marko Jelić.


View on YouTube

U kontaktu sa Zapovjednikom civilne zaštite Biograd Marijanom Stopferom i gradonačelnikom  Knezom, te načelnikom Općine Sv. Filip i Jakov gosp. Pelicarićem, nabavljeno je još materijala tako da se proizvodnja samo nastavila.

- Ovim putem im zahvaljujem što su izašli u susret nabavom dodatnog materijala i omogućili da danas Specijalnoj bolnici Biograd mogu predati prvih 50 vizira. Osim ovih 50 komada potreban broj vizira dostavit će se i liječnicima opće prakse i ostalom medicinskom osoblju u Općini Sv. Filip i Jakov, Općini Pakoštane, te našim otočkim Općinama Pašman i Tkon.Ovo je prvi dio vizira, proizvodnja se nastavlja u dogovoru s našim stožerom i printat će se dokle god bude potrebe, rekao je Marko Jelić.

Zapovjednik stožera civilne zaštite Marijan Stopfer zahvalio se na doniranim vizirima, te dodao:

- Pred nama su zahtjevni zadaci očuvanja zdravlja i sigurnosti naših sugrađana, te civilni stožer Grada Biograda i svi njegovi članovi poduzimaju sve kako bi ova kriza završila što prije i kako bismo se svi zajedno vratili svojim svakodnevnicama. Zajedničkim naporima kako lokalnih samouprava, a tako i sudjelovanjem naših sugrađana, bilo da su uključeni u pojedine projekte, bilo da se pridržavaju naputaka nadležnih tijela, siguran sam da ćemo prebroditi i ovu krizu. Unatoč početnim poteškoćama u Specijalnoj bolnici za ortopediju ona je sada u potpunosti spremna i vrši prijem i brigu o pacijentima s lakšim oblikom COVID 19, te nam je stoga bilo od iznimne važnosti i kao Gradu i kao Stožeru da se proizvodnja zaštitne opreme odvija u našem gradu. Drago da smo mogli pomoći pri nabavi dodatnog materijala. Ovaj projekt ćemo podržavati dokle god se za time bude pokazivala potreba, rekao je Marijan Stopfer.