Glasnogovornica Županijskog suda u Zadru, sutkinja Dijana Grancarić, na naš upit izvijestila nas je da je iza rešetaka zadržan 43-godišnjak iz okolice Biograda kojeg se sumnjiči da je fizički i psihički zlostavljao svoju suprugu.

- Sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka na slobodi i opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, 43-godišnjak je osumnjičen da je od početka 2018. do 12. travnja 2020. godine učestalo vrijeđao svoju suprugu u nazočnosti djece i pritom bio fizički nasilan. Osnovano se sumnja da je oštećenicu, zbog ljubomore, ključem vozila ubo u lijevo bedro, pri čemu joj je iz rane počela curiti krv. Kada ju je odvezao u službu hitne pomoći naredio joj je da liječnicima kaže kako se ozlijedila na čavao.

Postoji osnovana sumnja i da joj je tijekom inkriminiranog razdoblja zabranjivao kontakt s njenim roditeljima i prijateljicama, a sve je kulminiralo 12. travnja 2020. kada je oštećenicu zajedno s djecom, uz ozbiljne prijetnje i vrijeđanje, potjerao iz kuće te bio fizički nasilan prema njoj.