Na zemljištu uz Ulicu Hrvatskog sabora, u blizini raskrižja s ulicom Put Bokanjca, već neko vrijeme traju pripremni radovi za izgradnju nove benzinske postaje u Zadru.

Uvidom u informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra, saznajemo kako je vlasnik tog zemljišta, ukupne površine 2900 m2, tvrtka Crodux Derivati Dva. Od glasnogovorničke službe te naftne kompanije u vlasništvu generala Ivana Čermaka pokušali smo doznati planove, ali na naš upit od početka ožujka ne odgovaraju. Tada smo od gradske uprave doznali kako još nisu zatražili građevinsku dozvolu. Jedinu službenu potvrdu dobili smo od direktora Vodovoda Tomislava Mateka koji nam je, kada je došlo do puknuća vodovodne cijevi, rekao kako je Crodux ionako zatražio izmještanje te cijevi zbog planirane izgradnje benzinske postaje.

Bit će to 23. benzinska postaja u Zadru, gradu u kojem pumpe niču kao gljive poslije kiše. U istoj se ulici nalaze još dvije pumpe, a svega nekoliko metara dalje, na Putu Bokanjca, prošle je godine otvorena Adria Oil. Zanimljivo je kako je upravo njih Crodux izgurao s Jadranske magistrale, a sada bi im trebao postati "prvi susjed".