Direktor Odvodnje Grgo Peronja donio je odluku o odabiru prvog izvođača za projekt stoljeća - aglomeraciju Zadar-Petrčane.

Radove na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacijske mreže na dijelu područja MO Sinjoretovo izvodit će Vodoinstalacija. Zadarska tvrtka na javni je natječaj priložila ponudu od 27.719.321,76 kuna bez PDV-a, što je za 3 milijuna kuna više od procjene vrijednosti. No, konkurenti iz splitskog Cestara zatražili su čak 6.3 milijuna kuna više, čime je ponuda Vodoinstalacije ispala uvjerljivo ekonomski najpovoljnija.

Ova poznata zadarska građevinska tvrtka u referencama ima raskrižje ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina, kojeg je izvodila u zajednici sa Sarađenom s kojim je od Hrvatskih cesta dobila i najveći posao zadarske cestogradnje. Na natječaj Odvodnje za početak projekta stoljeća izašla je samostalno.

Po isteku žalbenog roka i izvršnosti Odluke, u roku od 30 dana sa zadarskim građevinarima sklopit će se ugovor na temelju kojeg mogu početi radovi na uvođenju kanalizacije u 11 ulica na Sinjoretovu.