Dok svjedočimo još jednoj provjeri imovinske kartice na terenu ministra Milana Kujundžića, zbog koje je novinarka Slobodne Dalmacije prošla pakao primitivnog ponašanja tzv. zaštitara ministrove imovine, nije na odmet podsjetiti na suprotan slučaj.

Svojedobno, portal 057info dobio je zahvalu iz Ministarstva pomorstva jer smo iznijeli podatke iz imovinske kartice koji su se pokazali pogrešni, odnosno omaška kako su to protumačili iz PR službe ministra Siniše Hajdaš Dončića.

Radilo se o njegovoj imovini u Tkonu na otoku Pašmanu, gdje je ministar Hajdaš Dončić, uz pomoć svog punca sagradio kuću s pet apartmana. U međuvremenu su tri prodana, a ta promjena nije unesena u imovinsku karticu, dok na portalu 057info jednim sasvim slučajnim povodom, nismo na osnovu podataka iz kartice objavili stanje ministrove imovine na području Zadarska županija. I naravno da su odmah u protunapad, koji je ipak bio verbane prirode, skočili na nas domaći dušebrižnici, naravno interesno pozvezani s bivšim SDP-ovim ministrom.

Ali je ipak sve završilo civilizirano - pametan čovjek svoje greške priznaje, za njih se ispriča i ispravlja ih. Nešto posve drugačije nego što se događa u ovom kao i prethodnim natezanjima s imovinskim karticama više ministara, a u čemu posao odrađuju novinari.