I prije nego što novi ministar državne imovine Mario Banožić prvi put dođe u Zadar s božićnim darovima, Država je prije koji dan prepustila dio svoje imovine za gradnju Centra za gospodarenje otpad u Biljanima Donjim.

Suvlasnicima tvrtke Eko d.d. - Zadarskoj županiji, Gradu Zadru i Gradu Benkovcu, darovano je 46 hektara zemljišta. To je, nema sumnje, površinski najveća darovnica koju Država ustupa u Zadarskoj županiji.   

Nakon višegodišnjeg traženja, iz Ministarstva državne imovine, 6. prosinca, na dan sv. Nikole, stigao je ugovor o darivanju zemljišta. Tržišna vrijednost zemljišta, upisanog kao šuma, pašnjak i put, iznosi 6.2 milijuna kuna. 

Kada se plate troškovi procjene vrijednosti od 43 750 kuna, tek će tada iz resornog ministarstva ovjeriti potpis župana Božidara Longina, gradonačelnika Branka Dukića i Tomislava Bulića. Ministar Banožić već je potpisao ugovor o darivanju.

Kada se sve to obavi, novi suvlasnici mogu se upisati u sudski zemljišnik. S tako riješenim vlasničkim odnosima, tvrtka Eko Zadar, kao nositelj investicije od 460 milijuna kuna, od čega se veći dio financira iz EU fondova, mogu tražiti građevinsku dozvolu za koju slovenski RIKO mora pripremiti dokumentaciju.