Nakon velike poplave u Zadru 11. rujna 2019. godine urušen je potporni zid bedema koji je kao dio fortifikacijskog sustava Mletačke Republike, dva mjeseca ranije uvršten na listu UNESCO-a. Odjel za komunalne poslove organizirao je siguran prolaz u Park Vladimira Nazora  izradom potporne drvene konstrukcije koja se i dalje tamo nalazi.

Kad će se taj dio bedema napokon vratiti u prvobitno stanje, pitanje je koje smo postavili gradskoj upravi u kojoj su nedavno ponovno izabrali poduzeće Tim iz Nadina za održavanje srednjovjekovnih zidina i bastiona.

"Izrađena je projektna dokumentacija za sanaciju bastiona Forte. Projektantska procjena troškova sanacije iznosi 399.354,50 kn (bez uračunatog PDV-a). Grad Zadar, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša te UO za kulturu i sport, sukladno financijskim mogućnostima, pristupit će predmetnoj sanaciji", birokratski je odgovor iz kojeg je jasno da je briga za kulturnu baštinu ping - pong loptica gradske uprave.

Jedan odjel održava, drugi bi trebao sanirati, treći zaboravlja da je to graditeljstvo iz 17. stoljeća, četvrti mora osigurati novac... Je li moguće da je u Gradskom proračunu Zadra toliki problem naći 400 tisuća kuna za rekonstrukciju dijela kamenih bedema koji su na listi svjetske baštine.