Upravno vijeće Županijske lučke uprave poništilo je natječaj za koncesiju gradnje nautičke te rekonstrukciju luke za javni promet u Sv. Filipu i Jakovu.

Jedina ponuda trgovačkog društva Burin Yacht Charter d.o.o., Marina Dalmacija, nije udovoljila traženim uvjetima - formalno, a niti sadržajno. Toliko da je neobično da se netko javi na natječaj, a da nije dostavio osnovne potvrde o solventnosti, o plaćanju poreza i doprinosa, jamstvo i pismo namjere banaka, odnosno da nije dokazao financijsku sposobnost jer nije dostavio ni BON2. Radi se o tvrtki koja ima temeljni kapital 3.2 milijuna kuna. Iako imaju prokuristicu iz Zadra te vlasnike i odgovorne osobe iz Slovenije i Mađarske, njihova ponuda je neozbiljna.

Stoga je Upravno vijeće Županijske lučke uprave (ŽLU) na prijedlog Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru, na sjednici prošlog petka donijelo odluku o neprihvaćanju ponude ponuditelja Burin Yacht Charter d.o.o., te poništenje postupka davanja koncesije.

Tvrtka koja je svojedobno na adresu ŽLU poslala pismo namjere, nije se ni javila na natječaj za koncesiju za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture te za obavljanje lučkih i ostalih gospodarskih djelatnosti na nautičkom dijelu lučkog područja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja - luka Sv. Filip i Jakov.

Općina Sv. Filip i Jakov pripremila je sve uvjete za gradnju marine unatoč protivljenju i peticiji građana. Iz Županijske lučke uprave najavljeno je da ponoviti natječaj za koncesionara koji očito za prvi javni poziv nije bio spreman.