Iako su pitanja i inicijative HDZ-ovih gradskih vijećnika obično unaprijed dogovorene, na problem zatvaranja Muraja za promet i parking, gradonačelnik Branko Dukić dobio je reakcije iz vlastitih redova. Na tom dijelu zadarskih bedema izgubljeno je 117 parkirnih mjesta. Vijećnica HDZ-a Iva Dunatov pitala ga je koja je alternativa.  

- Intenzivno radimo na Ravnicama. Želimo taj projekt započeti i vjerujemo da ćemo zajedno s Državnom staviti pod jedno vlasništvo. Na Ravnicama će se do iduće sezone urediti dodatna parkirna mjesta, najavio je Dukić.

Šefica HDZ-ovog kluba vijećnika, Elvira Sterle, prenijela je prijedlog građana Poluotoka koji bi kod njih stavorio zadovoljstvo osobito kada bi Grad za njih organizirao besplatan transport. Bilo bi dobro organizirati prijevoz od Ravnica prema Poluotoku vlakićem ili na neki sličan način, možda shuttle. Malo su to stariji građani pa im je teško hodati sa spizom ili onima s malom djecom, napomenula je Sterle.

Iako će se razmotriti takva ideja, resorni pročelnik Robertino Dujela sklon je pretvaranja "džepova" u Gradu u nova parkirna mjesta koja će biti isključivo za vozila stanovnika Poluotoka.
Jedna mala packa stigla je i od HDZ-ovog vijećnika Darija Nakića, koji je kazao kako više znamo o šibenskim tvrđavama nego li o EU projektima iz vlastitog Grada. Nakić je pitao nadležne zbog čega na mjestima zatvaranja Muraja, a njih je puno, nisu postavljeni panoi na kojima bi se vidjelo što će i kako to biti kada se uredi.