Zadarska policija potvrdila je danas da se u četvrtak na plaži u Posedarju dogodio incident u kojemu je 36-godišnji I. S. vikao "Ovo je Srbija" te okupljene pozivao na fizički obračun. Iako policija ranije nije izvijestila o ovom incidentu, detalje je na svom Facebook profilu objavio Velimir Bujanec.

- U četvrtak, 29. kolovoza, oko 18 sati, na plaži u Posedarju kod Svetog Duha, došlo je do ozbiljnog incidenta, koji je izazvao 36-godišnji Ilija Sinobad iz Knina. Prema pouzdanim informacijama Sinobad je ispred više kupača na plaži glasno vikao: "Ovo je Srbija!" Prijeteći je urlao i psovao mještanima "ustašku majku", a kada je na mjesto incidenta pristigla policija - fizički je nasrnuo na policajce. Sinobad je ubrzo savladan i priveden u 2. policijsku postaju PU Zadarske. Izvukao se tek s prekršajnom prijavom i dobio 8 dana zatvora te novčanu kaznu od 300 kuna, naveo je Bujanec.

Sonja Šimurina iz PU zadarske potvrdila je da se navedeni događaj odigrao te da je Sinobad, koji je imao dva promila alkohola u krvi, priveden na Prekršajni sud u Zadru. Tereti ga se za naročito drsko ponašanje, omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe te za kršenje Zakona o suzbijanju diskriminacije.