Ostavkom predsjednika Gradskog odbora SDP-a Antuna Novoselovića, vodeći ljudi zadarske podružnice oporbene stranke postali su Irena Dragić i Daniel Radeta koji obnašaju dužnost potpredsjednika.

Komentar za smjenu dojučerašnjeg stranačkog kolege zatražili smo od Dragić koja nije iznenađena Novoselovićevim postupkom.

- S obzirom na to da napad na njegov osobni, profesionalni i politički rad traje veći dugi niz godina, a u posljednje vrijeme krenuo je i na njegovu tvrtku Lav zaštita, očekivali smo da će on poduzeti sve kako bi zaštitio ljude koji rade u toj tvrtki, svoju obitelj. Politički angažman u tome mu je bio uteg i nije htio stranku, u kojoj je ostavio dobar dio svog života, uvući u tu osobnu priču, odnosno da ona postane talac svega, rekla nam je Dragić.

Zadarska SDP-ovka istaknula je kako Novoselovića poznaje kao poštenog čovjeka s ljudskim kvalitetama.

- U svom je priopćenju rekao kako njegov politički i profesionalni put ovime ne staje, te vjerujemo da će on i dalje nastaviti raditi za dobrobit Zadra. Njegov je cilj učiniti sve kako bi se u Zadru moglo raditi i bez stranačke iskaznice HDZ-a. U ovom trenutku Novoselović će se potpuno koncentrirati na rješavanje ovog problema koji je nastao samo zbog toga što se usudio javiti na javni natječaj za posao koji je godinama bio namijenjen samo za jednu tvrtku. Kad se čovjek usudi javiti na javni natječaj, na što ima zakonsko pravo, onda krenu ovakvi organizirani napadi određenih „medija" koji su u službi određenih struktura. Podaci su se iznosili dok je postupak javne nabave u tijeku. Gdje je tu zaštita podataka?! No nama je to, nažalost, očekivano jer svi mi koji živimo u ovom gradu, znamo kako tu stvari i poslovi funkcioniraju. Čak i dileri droge moraju imati člansku iskaznicu HDZ-a da bi se time uspješno bavili. To je zaista realnost u ovom gradu, istaknula je Dragić dodajući na naš upit kako će što prije krenuti u proceduru izbora novog predsjednika GO SDP-a te gradskog vijećnika koji će zamijeniti Novoselovića.