Brod Jadrolinije koji je danas u 15:30 sati isplovio s Liburnske obale za Preko ostavio je iza sebe 50-ak ljutitih putnika koji nisu uspjeli dobiti mjesto u "Lari". Oni su nam se javili ističući kako je riječ o rezultatu neispunjene najave predsjednika Uprave Jadrolinije, Davida Sopte, koji je prilikom posjeta 16. srpnja izjavio kako "Dora" taj isti dan stiže s remonta.

- Radni narod na putu kući na otok Ugljan. Ostali ispred Lare. Čekamo sljedeću liniju. Po mogućnosti u redu na suncu. Brod Dora je već 2 mjeseca na "remontu", kritika je jedne putnice, dok je druga također naglasila kako je to linija kojom se dosta radnika vraća doma s posla.

- Problem je što je Dora (kapacitet 350 putnika) na remontu usred sezone pa vozi Lara u koju stane manje od 250 putnika, rekla nam je čitateljica koja je s ostalim nezadovoljnim putnicima bila prisiljena čekati novi polazak s Liburnske obale ili pak tražiti prijevoz do Gaženice.

Problem je ostao i nakon sljedeće linije - u 16.10 sati u Preku je ostalo između 20 i 30 neukrcanih putnika, a u Zadru u 16.45 oko 20 njih.

Od Jadrolinije nismo uspjeli dobiti komentar na nastalu situaciju.